Od ABC cez IBM až do Enehana. Kto je Eduard, ktorý otvorí dvere Enehanu na Slovensku?

December 10, 2021
December 9, 2021
|
Lenka Kovaříková
|
3
Minutes

Prečo v Enehane prežívame vzrušujúce obdobie? Rozhodli sme sa pomôcť s projektmi digitálnej transformácie a automatizácie i na Slovensku. Prinášame 5 ročné skúsenosti z tejto oblasti, ktoré sme získali nielen na českom trhu.

V tíme vítame nového kolegu Eduarda, ktorý je na Slovensku zodpovedný za business development. Spoločne sme sa porozprávali o cieľoch a dôvodoch expanzie a taktiež o miere digitalizácie biznisu na Slovensku.

Edo, môžeš sa v krátkosti predstaviť, s akými skúsenosťami do Enehana prichádzaš?

Od malička ma bavila technika, odoberal som časopis ABC, ktorý mnohí poznajú a najviac ma bavili kreslené seriály s robotmi a inými technickými vymoženosťami. Keď ma po vysokej škole oslovili z firmy ABB aby som pomohol s rozvojom robotiky na Slovensku, neváhal som ani chvíľu. Od tej doby som koncepčne vlastne stále v tom istom odvetví – snažím sa pomáhať zákazníkom s automatizáciou a optimalizáciou procesov pomocou moderných technológií.

V posledných rokoch som sa takmer nepretržite venoval oblasti digitálnej transformácie, ktorá je (aj z dôvodu Covid pandémie) dnes najmä o digitalizácii procesov a bezpapierovosti a s tým spojenej problematike bezpečnosti, cloudových technológií a podobne.

Eduard Gers, Business Development Manager, Enehano Solutions

Už len pohľade na tvoj životopis je jasné, že Enehano získalo do tímu veľkú posilu. Ktorú profesijnú etapu považuješ za najdôležitejšiu? Čo bolo pre teba najväčšou výzvou?

Každá etapa v živote človeka – či už v súkromnej alebo profesionálnej oblasti – je dôležitá a má nejaký význam, ktorý sa skôr či neskôr ukáže. V každej firme, kde som pôsobil, som stál pred výzvou niečo rozbehnúť. S ohľadom na moju súčasnú pozíciu je pre mňa najdôležitejšie pôsobenie v IBM, kde som s prestávkou strávil takmer 7 rokov. Naučil som sa tam, že zmeny a nové veci je v takomto gigante veľmi ťažké presadiť. Bežne sa mi stávalo, že som musel presviedčať nie zákazníka, aby kúpil od IBM, ale IBM, aby predalo zákazníkovi. Pri nových a unikátnych riešeniach bol tento interný boj pre mňa najväčšou výzvou.

Ako si sám spomenul, tvoje posledné pôsobisko bolo IBM, prečo si sa rozhodol prísť k nám do Enehana?

Jeden môj dlhoročný známy a bývalý kolega v IBM mi raz povedal: „Edo, ty sedíš na dinosaurovi a chceš aby sa trochu pootočil a rozbehol sa. Vieš si predstaviť, čo to pre neho znamená?!“

Enehano je oproti korporátom mladý žrebec, naviac plný šikovných, akčných a podobne zmýšľajúcich ľudí. Naviac, je vysoko špecializované a zamerané na najkvalitnejšie technológie – Salesforce či Tableau.

Čo je pre Teba v Enehane najväčšou výzvou?

Jednoznačne rozbeh biznisu na Slovensku. Naviac biznisu, ktorý je spojený s najdrahšou CRM platformou na svete. Ale keďže je to zároveň aj najúspešnejšie a Gartnerom aj najlepšie hodnotené riešenie, asi to bude mať niečo do seba...  

Naviac, som presvedčený, že Slovensko si zaslúži najlepšie riešenia, tak prečo nie aj Salesforce od Enehana?

Je niečo, čo Ťa v Enehane prekvapilo? Čo bol najväčší šok?

Vysoký pomer výskytu akčných, skúsených a ochotných ľudí na meter štvorcový...

Čo ťa na novej misii najviac baví a naplňuje?

Potenciál, aký na trhu vidím, čoraz viac inovatívnych a odvážnych manažérov, ktorí sa neboja presadiť nové riešenia a tím ľudí v Enehane, ktorí dokážu aj reálne napĺňať predstavy, ktoré so zákazníkmi vymyslíme.

Máš nejaký konkrétny cieľ alebo sen, ktorý by si si v Enehane chcel splniť?

To je veľmi jednoduché – plnohodnotne priniesť Salesforce na Slovensko. A pod tým „plnohodnotne“ myslím prístup, kedy sme reálnym biznisovým partnerom zákazníkovi – takým, ktorý prináša inšpirácie a inovatívne postupy, zachováva si profesionálny nadhľad a vie reálne pomôcť zákazníkovi pri zlepšovaní jeho obchodných výsledkov a zvyšovaní konkurencieschopnosti. Nemám totiž rád prístup typu „Milý zákazník, veď nám povedz ako to chceš a my ti to tak spravíme“.

Edovi, ďakujeme za rozhovor. A naši milí čitatelia sa môžu tešiť na pokračovanie rozhovoru, kde sa už zameriame viac na Eduardove názory na možnosti digitálnej transformácie na Slovensku.

Zaujali vás naše služby?

Kontaktujte nás
Thanks for your email! We’ll get back to you ASAP.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Nejnovější článek