Čo nám v Enehane dal a vzal teambuilding na Havaji

March 3, 2023
February 2, 2023
|
Jaroslava Frišová
|
3
Minutes

S Enehanom je od samého začiatku nerozlučne spätý aj sen o teambuildingu na Havaji. Náš príbeh asi poznáte. Vráťme sa k tomu, ako sa sen stal skutočnosťou. Prišiel deň D, bolo 18. októbra 2022. Stretli sme sa na letisku v Prahe, odkiaľ sa neuveriteľných 53 enehaniakov vydalo v ústrety veľkému dobrodružstvu. Ako dopadol tento „sociálny experiment“? Zažili sme ponorku? Ako sme zvládli napäté situácie? Aký mal teambuilding vplyv na rozpracované projekty?

San Francisco a Salesforce Tower

Po večernom prílete sme sa začali vysporadúvať s deväťhodinovým časovým posunom. Nasledujúce ráno sme sa presunuli do Salesforce Tower. Enehano je najväčším partnerom Salesforce v Českej republike, a tak sme boli vrelo uvítaní v sídle samotného Salesforce. Nechali sme sa uchvátiť prekrásnym výhľadom zo 61. poschodia a vychutnávali si najlepšiu kávu v najvyššej budove v San Franciscu. Okúzlil nás i strešný Salesforce park, ktorý je zaujímavý tým, že je domovom málo odolných rastlín (600 stromov a 16 000 rastlín) vysádzaných do 13 rôznych ekosystémov.  

Výhľad zo 61. poschodia Salesforce Tower
"Havajský tím" najväčšieho českého Salesforce partnera v sídle Salesforce

Potom sme zamierili do mesta a rozdelili sa na dve skupiny. Jedna šla na prehliadku centra s jazdou legendárnou električkou. Zatiaľčo druhá navštívila väznicu Alcatraz. Samozrejme nechýbal spoločný výstup na vyhliadku Golden Gate.

Vyhliadka Golden Gate

Ostrov Maui

Po dvoch dňoch v San Franciscu bol čas zdvihnúť kotvy a vydať sa do raja. O 3:30 nám nastavené budíky nemilosrdne pripomenuli, že o 4:00 odchádzame na letisko a letíme na havajský ostrov Maui.

Na Maui sme najviac obdivovali obratnosť surferov, zahliadli sme morské korytnačky, navštívili prales a štátny park  Wai ́apa ́anapa. Maui je rozmanitý ostrov s panenskou prírodou, ktorá je veľmi malebná. Vďaka častým prehánkam je krásne zelená a navyše niekoľkokrát denne kúzli na nebi dúhu.

Pohľad na ostrov ozdobený dúhou sa nám naskytol niekoľkokrát za deň

A či bol čas na osobné voľno? Áno, bol. Časť skupiny skončila na pláži, či už s knižkou alebo kokteilom v ruke. Priaznivci aktívneho odpočinku vyrazili na track do divokej prírody alebo objavovať krásy podmorského sveta.

Štátny park Wai ́apa ́anapa na ostrove Maui
Západ slnka z najvyššej sopky ostrova Haleakalá sme mali zahalený mrakmi

Havajský ostrov Oahu

Po troch dňoch v oáze pokoja na ostrove Maui nás čakalo ďalšie dobrodružstvo na rušnejšom Oahu. Po krátkom prelete sme sa ocitli v hlavnom meste Havajských ostrovov – Honolulu a svetoznámej pláži Waikiki. Navštívili sme vyhasnutú sopku Diamond Head, z ktorej sa nám otvoril výhľad na Tichý oceán i celé Honolulu, ktoré sme ďalšie dni objavovali.

Výhľad z okraja kráteru vyhasnutej sopky Diamond Head

Prvý deň sme navštívili svetoznámy Pearl Harbor a uvedomili si, ako je tento kúsok histórie pre mnohých ešte stále citlivou témou vyvolávajúcou množstvo emócií.

Na Oahu sme mali viac času na vlastný program, takže sme sa rozpŕchli po ostrove a spoznávali vodopády, pláže, hory a surfovanie. Vydali sme sa šnorchlovať do Hanauma Bay a záverečný večer strávili plavbou na lodi s tradičnou havajskou večerou pri západe slnka.

Západ slnka záverečného večera

Na spiatočnej ceste domov nás už čakala iba zastávka v LA. Prešli sme sa po chodníku slávy k Dolby Theatre, kde sa odovzdávajú ceny Oscar alebo k Rodeo Drive, u nás preslávenému predovšetkým filmom Pretty Woman.

Pri prehliadke LA sme sa zastavili v Beverly Hills

Ako sme to zvládli?

V prvom rade sme museli zaistiť, že sa teambuilding, ktorého sa zúčastnili dve tretiny enehaniakov, nedotkne našich klientov a projektov. Tým, že cesta bola plánovaná rok dopredu, sme s predstihom zvládli starostlivo analyzovať a následne minimalizovať všetky riziká, upraviť kapacity na projektoch a odbaviť kľúčové požiadavky. Veľká vďaka patrí tretine enehaniakov, ktorí z rôznych dôvodov zostali v Česku a pomohli nám preklenúť dva týždne bez jediného zásadného zádrheľu u našich klientov.

Ako sa blížil termín odletu na Havaj, vyvstalo mnoho otázok:

• Zvládneme byť s kolegami tak dlho spolu?

• Nebudeme mať ponorku?

• Čo ak to nášmu tímu skôr uškodí?

Bol to taký malý sociálny experiment, ako to popísal spoluzakladateľ Enehana. Pýtate sa, s akým výsledkom? Musím úprimne povedať, že s najlepším možným. Ako tím sme sa ešte viac stmelili. Spoznávali sme sa v nekomfortných situáciách a čelili rozdielnostiam našich pováh. Ale ukázalo sa to, čo je pre naše pracovné prostredie prirodzené už od vzniku. Že sme tím srdciarov, ktorí si chcú pomáhať, ktorý hľadá cesty riešení a nezľakne sa, keď je postavený pred neznámu vec.

Lúčenie na letisku trvalo dlho. A v našich kanceláriách? Stretávam aj kolegov, ktorí predtým preferovali prácu z domu.

Zaujali vás naše služby?

Kontaktujte nás
Thanks for your email! We’ll get back to you ASAP.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Nejnovější článek